RAKAN PROJEK

PEMBANGUNAN RAKAN KONGSI

Tandatangan

Pembangunan Kerjasama

Sime Darby Plantations Berhad

Kuala Lumpur, Malaysia

Dengan perladangan yang terdapat di lebih 100 negara, Sime Darby Plantations ialah salah satu Pengeluar Minyak Sawit Mampan Bertauliah Terbesar di Dunia (CSPO).
Federal Land Development Authority (FELDA)

Kuala Lumpur, Malaysia

Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan ialah sebuah agensi kerajaan Malaysia yang diasaskan untuk mengendalikan penempatan semula penduduk miskin luar bandar ke kawasan yang baru dibangunkan dan untuk menganjurkan ladang pekebun kecil yang menanam tanaman kontan.
FGV Holdings Berhad

Kuala Lumpur, Malaysia

FGV ialah perniagaan tani berpangkalan di Malaysia yang tersenarai di pasaran utama Bursa Malaysia pada 28 Jun 2012. FGV beroperasi di 9 negara di seluruh Asia, Timur Tengah, Amerika Utara dan Eropah.
IOI Plantation Sdn Bhd

Putrajaya, Malaysia

IOI Corporation Berhad (IOI) ialah pemain minyak sawit bersepadu dan mampan global terkemuka. Kami disenaraikan di Pasaran Utama Bursa Malaysia Securities Berhad dan berdagang sebagai MYX: 1961.
Aramijaya Sdn Bhd

Johor, Malaysia

Aramijaya terlibat terutamanya dalam pengurusan, operasi dan penyelenggaraan Ladang Hutan Ulu Sedili (LHUS), sebuah Projek Ladang Hutan yang meliputi kawasan seluas 35,226 hektar, terletak di dalam daerah Kota Tinggi dan Mersing di Negeri Johor, Malaysia. Syarikat memulakan operasi perniagaannya pada Disember 2002.
Earthworm Foundation

Kuala Lumpur, Malaysia

Earthworm Foundation ialah sebuah organisasi bukan untung yang dibina berdasarkan nilai dan didorong oleh keinginan untuk memberi kesan positif kepada hubungan antara manusia dan alam semula jadi.
Management and Ecology of Malaysian Elephants (MEME)

Selangor, Malaysia

Pengurusan dan Ekologi Gajah Malaysia (MEME) ialah sebuah badan penyelidikan yang beroperasi dalam Universiti Nottingham Malaysia. Matlamat utama MEME adalah untuk membangunkan pendekatan pemuliharaan berasaskan bukti bagi gajah Asia di Malaysia melalui penyelidikan saintifik.

Bekerjasama Dengan

Wildlife Conservation And Science (Malaysia) Bhd (WCS)

Johor, Malaysia

WCS-Malaysia telah didaftarkan sebagai entiti undang-undang bebas untuk bertindak sebagai ejen Malaysia bagi Persatuan Pemuliharaan Hidupan Liar yang berpangkalan di New York. WCS-Malaysia beroperasi terutamanya di dua lokasi di Malaysia; Selatan Semenanjung Malaysia (Johor dan Pahang) dan negeri Sarawak. Aktiviti utama WCS-Malaysia berkisar kepada membantu kerajaan Malaysia menjalankan pemantauan biologi dan menyokong usaha perlindungan hidupan liar seperti harimau, gajah, orang utan serta jerung dan pari.
Kulim (Malaysia) Berhad

Johor, Malaysia

Kulim (Malaysia) Berhad (“Kulim”) menjejaki sejarahnya sejak 1933 apabila Kulim Rubber Plantations Ltd diperbadankan di United Kingdom. Kulim kemudiannya diperbadankan sebagai syarikat tersenarai awam, dan pada tahun 1975 telah disenaraikan di Papan Utama Bursa Saham Kuala Lumpur. Setahun kemudian, Johor Corporation (“JCorp”) menjadi pemegang saham utama Kulim. Kulim kemudiannya menjadi anak syarikat milik penuh JCorp sebelum dinyahsenarai pada 2016.

Disokong Oleh

University of Nottingham, Malaysia

Selangor, Malaysia

Universiti Nottingham Malaysia ialah kampus cawangan universiti swasta Universiti Nottingham. Universiti ini terletak di Semenyih, Selangor, Malaysia.
Yayasan sime darby

Selangor, Malaysia

Yayasan Sime Darby (YSD) ialah cabang dermawan Sime Darby. Selama bertahun-tahun, Yayasan telah mengembangkan sayapnya daripada menawarkan biasiswa kepada individu yang cemerlang dan layak kepada membiayai program pemuliharaan, jangkauan dan pembangunan yang berkesan.
Jabatan Perlindungan Hidupan Liar Dan Taman Negara (PERHILITAN) Semenanjung Malaysia

Kuala Lumpur, Malaysia

Jabatan Perlindungan Hidupan Liar dan Taman Negara Semenanjung Malaysia (DWNP/PERHILITAN) dahulunya dikenali sebagai Jabatan Permainan. Undang-undang pertama berkaitan hidupan liar telah diisytiharkan pada tahun 1896. Simpanan hidupan liar pertama, Simpanan Hidupan Liar Chior telah diwartakan pada tahun 1902. Usaha untuk mewujudkan sebuah agensi pusat untuk menyelaraskan aktiviti pemuliharaan hidupan liar dan habitat telah dimulakan pada tahun 1930 dengan pelantikan T.R. Hubback, bekas Warden Permainan Pahang sebagai Ketua Suruhanjaya Hidupan Liar Malaya.
Jabatan Perhutanan

Kuala Lumpur, Malaysia

Jabatan Perhutanan Semenanjung Malaysia bertanggungjawab dalam pengurusan, perancangan, perlindungan dan pembangunan kawasan Hutan Simpan Kekal (HSK) mengikut Dasar Perhutanan Negara dan Akta Perhutanan Negara.

Hantar Mesej Kepada Kita

Kita akan menghubungi anda secepat mungkin.